Formule bistromenu

  • 3 gangen keuzemenu 37.00

Voorgerechten 12.75

  • Salade au crab

Frisse salade met krab, wortel, appel, meloen en een melange van groene verse kruiden. Erbij een zacht gepocheerd hoeve-eitje.

  • Terrine de lapin

Terrine van gekonfijte konijn waarin eendenlever en abrikozen. Hierbij jonge kropsla en een marmelade van Franse sjalotten en abrikozen.

  • Soupe de poisson

Deze vissoep proefden wij ooit aan de Côte-du-Sud, met schaal-&schelpdieren bereid, zo heerlijk intens van smaak! Een schepje rouille in de kom maakt het compleet.

  • Poulet grillé

Gegrilde spies met kip van de Kromhoekster met geroosterde kikker-erwten, zure room, limoen, lavendel en olijfolie uit de Provençe. 

Hoofdschotels 23.50

  • Poisson du jour

Dagelijks wisselende visschotel met seizoengroenten en bijpassende saus.

  • Agneau au romarin

Lamshieltje boterzacht gegaard in lamsjus getrokken met rozemarijn en knoflook. Wij serveren de Franse groenteschotel ratatouille erbij.

  • Canard à l’orange

Dit op en top Franse gerecht van gekonfijte eendenpoot in een heerlijke jus waarin sinaasappel. Een frisse salade met venkel maakt het compleet.

 

Dessert of kaas 12.50

  • Fromage

Selectie van kazen uit Fryslân en Frankrijk. Wij serveren er een aspergebloesemhoning (oogst 2018) bij.

  • Fruits rouges

Rood zomerfruit met klassieke banketbakkersroom en op de tong smeltend romige vanille-ijs.

  • Myrtille

Een mengsel van slagroom, krokante meringue, kruimels Roquefort met daarover warme blauwe bosbessen. Onze klassieker!

  • Île flottante

Klassieker uit de Franse dessertkeuken, met druppels honing en een zalige kardemom saus.  

Menu Gastronomique 55.00

Ons menu Gastronomique is een bestseller en dat is te begrijpen, want wij serveren vijf mooie smaakvolle gerechten die allen in het teken staan van Franse topgastronomie. Dit menu wisselt wekelijks en bereiden wij met veel regionale producten waarbij wij de seizoenen volgen. Verrassend en smaakvol.

Voor wie wil, schenken wij er prachtige Franse wijnen bij (vijf glazen 45.00). Een aanrader van jewelste.

     

Menu du Marché 22.50

Op woensdag serveren wij een 2-gangen marktmenu. Eenvoudig maar heel smaakvol! 

Bistro klassiekers

 

Coquilles Saint-Jacques 18.50

Kort gebakken vruchten van Sint Jacobsschelpen met daarbij een intens van smaak getrokken saffraan saus. 

 

Escargots bourguignonne 16.50

Slakken in hun huisje met kruiden en lekker veel knoflook.

 

Huîtres 3.95

Oesters uit Bretagne met vinaigrette van Franse sjalotten en rode-wijnazijn.

 

Homard 52.50 ½ 28.50

Kreeft met truffelmayonaise of een romige beurre blanc (botersaus). Geen gedoe met kreeftenhaken en -hamers want het kreeftenvlees leggen wij los in de schaal terug.

 

Boudin noir 16.50

Bloedworst van het Kempenaer-varken, gebakken in roomboter met daarbij stukjes frisse appel en appelstroop.

 

Bavette grillée 28.50

Gegrild, mals stuk rundvlees uit de flank gesneden. Geef de gewenste gaarheid aan. Geserveerd met een krachtige en kruidige pepersaus.

 

Foi gras 19.50

Gebakken ganzenlever op krokant brood met geurige honing en grof zeezout.

 

 

Pain et eau 3.75

Voor wie wil, serveren wij vooraf Frans brood met een speciale boter, lekkernijen en onbeperkt plat water voor de gehele avond.

 

 

Kreeft op donderdag 32.50

Elke donderdag kreeft in de aanbieding! Een hele zeekreeft geserveerd zoals het hoort: het kreeftenvlees los in de schaal met daarbij truffelmayonaise en een romige botersaus. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u uiterlijk een dag van tevoren te reserveren o.v.v. kreeft op donderdag.